Hemmeligheden bag et varigt vægttab

 

I 2016 ønskede 75% af danskerne at leve sundere, og 36% havde prøvet en slankekur. Måske er det noget, du kan nikke genkendende til? Det kan vi i hvert fald.

I Danmark har der længe eksisteret en diæt-trend, hvor man skal holde sig fra bestemte fødevarer for at tabe sig. Desværre er det bare som om, at al mad bliver lidt mere fristende, når det er forbudt. Derfor er en restriktiv diæt ofte en midlertidig løsning, der kan påbegynde en ond cirkel af ”restrict, eat, repeat”. Hos Smart Makro tilslutter vi os derfor budskabet "slut med forbudt". Vi mener ikke, at en sund livsstil nødvendigvis betyder restriktioner fra noget af det, vi elsker allermest. Ifølge nedenstående "2020 analyse" er der ligeledes et større fokus på mental sundhed blandt os danskere; derfor har Smart Makro udformet en 14-dages kostplan, som kan give inspiration til en balanceret livsstil, der er sund for både krop og sjæl. Her gives der plads til god mad og søde sager, samtidig med man kan tabe sig et par kilo. Klik ind i vores "Mad & Kostplaner"-Kategori og find kostplanen til kun 89,- 

Kostplanen indeholder:
  • E-bog med lækre opskrifter til morgen, middag og aften med retter som bananpandekager, pastasalat og burger.
  • Idéer til mættende snacks og desserter med få kalorier.
  • Ingrediensliste, fremgangsmåde og billede til hver opskrift.
  • En udregning af kalorier og makrofordeling (kulhydrater, fedt og protein) til hvert måltid.
  • En komplet indkøbsliste, så du har alt, hvad du skal bruge til kostplanens to uger.
  • OBS: Kostplanen er lavet ud fra et hensyn til madspild, økonomi og miljø - derfor vil du opdage, at næsten alle varer bliver brugt op.
Et vægttab kan kun opnås gennem et kalorieunderskud. Hvordan man så opnår kalorieunderskuddet, er der utallige bud på, men måske har dette studie knækket koden.
Et studie med to testgrupper viser, hvordan protein kan påvirke et vægttab. I studiet fik testgrupperne stort set fri adgang til mad, det eneste der blev styret var mængden af den protein, de indtog. Hos testgruppe 1 fik de kun 15 % af deres daglige kalorieindtag fra protein, mens testgruppe 2 fik 30 % af deres daglige kalorieindtag fra protein. Studiet viste, at testgruppe 2 i gennemsnit spiste 450 kalorier færre om dagen end testgruppe 1. Forskellen svarer til, at testgruppe 2 taber sig et halvt kilo om ugen. Men hvorfor og hvordan? Svaret er simpelt: mæthed. Protein er det mest mættende næringsstof, og det tager længere tid og mere energi for kroppen at nedbryde protein end kulhydrat og fedt. Samtidig er protein med til at opbygge muskelmasse og opretholde den under et vægttab, hvilket er vigtigt for ens funktionsniveau. Kendetegnet for de fleste, der opnår et varigt vægttab, er derfor, at de generelt spiser mere protein og dermed føler sig mere mætte. Dog spiser vi ikke kun for mæthedens skyld, men også af lyst og for at få nydelse, hvorfor ens kost ikke kun skal opfylde et behov om at føle sig mæt.
Så hvad er hemmeligheden bag et varigt vægttab?
Der vil naturligvis aldrig være ét svar, som gælder for alle. Men vores undersøgelser og erfaringer viser, at kunsten er at kombinere mæthed og nydelse, så du både får opfyldt dit fysiske- og psykiske behov. Derfor kan en lille ændring såsom proteinpasta altså gøre en stor forskel, når det kommer til et varigt vægttab. 
Studie: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28193517/

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.